Izvedena SPIN usposabljanja za večjo zaposljivost – januar 2022

Januarja 2022 so se v okviru projekta SPIN-KRVS aktivno izvajala jezikovna in komunikacijska usposabljanja. Udeleženci so pridobivali in nadgrajevali znanje angleščine, poslovne nemščine ter razvijali komunikacijske kompetence.

Projekt SPIN (vzhodna kohezijska regija) zaposlenim pomaga pri razvijanju kariere in kompetenc, ki so potrebne za večjo konkurenčnost na trgu dela. Aktivnosti sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, zato so za vključene osebe brezplačne. V mesecu januarju 2022 je bil poudarek na razvijanju jezikovnih in komunikacijskih veščin. Vodilni partner Invel, d.o.o. je zaključil 3 jezikovna usposabljanja (angleščina A2-B1, angleščina B2-C1) in usposabljanje EQ in prilagodljivost. Projektni partner Racio razvoj HR&M Consulting d.o.o. pa je zaključili 4 krajša usposabljanja s področja komunikacije in odličnosti ter tečaj poslovne nemščine.

V času trajanja projekta (od aprila 2019 dalje) smo ciljni skupini udeležencev omogočili že 64.813 ur brezplačnih usposabljanj za razvoj veščin in kompetenc prihodnosti, ki povečujejo zaposljivost in uspešnost zasedbe delovnih mest. Projekt se zaključi v mesecu juniju 2022, zato je tudi sredstev, ki so še razpoložljiva vedno manj.  Skozi dosedanje izvedene aktivnosti se je izkazal kot učinkovita rešitev za ohranjanje zaposlitve ali hitrejše prehajanje oseb, ki so pred izgubo zaposlitve, v novo zaposlitev na trgu dela.

Trenuten nabor in aktualna SPIN usposabljanja si lahko pogledate >TUKAJ ali nam sledite na FB profilu @SPINusposabljanja

 

Pripravila: mag. Sandra Bera iz Ekipe SPIN

 

Utrinek iz usposabljanja Angleščina A2-B1 z Jelico Bukvič, januar 2022