Izvedena SPIN usposabljanja za večjo zaposljivost – februar 2022

SPIN projekt je tik pred iztekom in s tem tudi SPIN usposabljanja. Februarja 2022 so se zaključila delovno-procesna usposabljanja, usposabljanja s področja komunikacije, voditeljstva in odličnosti ter angleščine.

Projekt SPIN (vzhodna kohezijska regija) že od leta 2019 zaposlenim aktivno pomaga pri razvijanju kariere in kompetenc, ki so potrebne za večjo konkurenčnost na trgu dela. Aktivnosti sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, zato so za vključene osebe brezplačne, a je sredstev za izvedbo usposabljanj vedno manj, saj se junija 2022 projekt zaključi.

V mesecu februarju 2022 je bil poudarek na razvijanju jezikovnih, komunikacijskih, voditeljskih in delovno-specifičnih veščin. Vodilni partner Invel, d.o.o. je zaključil 3 usposabljanja (vodenje teamov in delovno-procesno usposabljanje). Projektni partner Racio razvoj HR&M Consulting d.o.o. je zaključili 7 krajših usposabljanj s področja komunikacije, voditeljstva in odličnosti ter 50- urni tečaj angleščine A2.

V času trajanja projekta (od aprila 2019 dalje) smo ciljni skupini udeležencev omogočili že 74.093 ur brezplačnih usposabljanj za razvoj veščin in kompetenc prihodnosti, ki povečujejo zaposljivost in uspešnost zasedbe delovnih mest. Projekt SPIN se počasi zaključuje, zato je sredstev za izvedbo usposabljanj vedno manj. Med ciljnimi skupinami je bil tako dobro sprejet, da je prerasel načrtovane cilje.

Potrebe po dvigu kompetenc med zaposlenimi in osebami ki so pred izgubo zaposlitve, so izjemno velike in si želimo, da bomo tudi v prihodnje lahko ciljnim skupinam omogočali brezplačen dostop do aktivnosti razvoja kariere in razvoja kompetenc.

Trenuten nabor in aktualna SPIN usposabljanja si lahko pogledate >TUKAJ ali nam sledite na FB profilu @SPINusposabljanja

Pripravila: mag. Sandra Bera iz Ekipe SPIN