Zaključek tečajev angleščine v podjetju LEK Novartis Prevalje

V prejšnjem in tem tednu sta v podjetju LEK NOVARTIS na Prevaljah dve skupini zaključili s 40-urnim nadaljevalnim tečajem angleščine na stopnjah B1 in B2. Udeleženci so ob zaključku usposabljanja potrdili, da so bili s tečajem zelo zadovoljni in da je bilo pridobljeno znanje nadvse koristno. Njihovo zadovoljstvo se odraža tudi v tem, da bodo vsi nadaljevali z jezikovnimi usposabljanji.

V začetku decembra 2019 je v okviru projekta SPIN v podjetju LEK NOVARTIS na Prevaljah šest skupin pričelo z jezikovnimi usposabljanji iz angleškega jezika. Kot je znano, je omenjeno podjetje v postopku transformacije delovnega procesa iz proizvodnje v globalni operativni center, ki od zaposlenih zahteva znanje angleščine.

Udeleženci so se na podlagi predhodnega testiranja uvrstili v različne skupine z različnim predznanjem. Zaradi velikega števila udeležencev so se zaposleni razvrstili tudi v skupine glede na delovni čas. S tem lahko tudi proces dela potekal nemoteno. Tako sta dve skupini tečaj obiskovali v zgodnjih jutranjih urah, štiri skupine pa v popoldanskem času.

Vsebina je bila prilagojena potrebam in interesom zaposlenih, saj jim želimo zagotoviti želen in potreben nabor znanja. Udeleženci na nadaljevalnih stopnjah B1 in B2 so na tečaj prišli z dokajšnjo mero predznanja jezika in so potrebovali natančno razdelan pristop za nadgradnjo znanja. Podana vsebina je v 40 urah zajemala tako vidik slovnice kot tudi besedišča, metodologija učenja pa je bila zelo dobro podprta z informacijsko-komunikacijsko tehnologijo, ki je za zahtevnejše skupine nujna podlaga.

Udeleženci so bili nad usposabljanjem navdušeni, predvsem, ker je bilo za nekatere usposabljanja v sklopu projekta SPIN dolgo pričakovana priložnost, da naredijo korak v svojem kariernem razvoju. Splošna kompetenca, kot je znanje angleščine, je nekaj, kar je uporabno na vseh področjih dela. Zaposleni v podjetju LEK NOVARTIS Prevalje so izredno motivirani udeleženci, ki si želijo novih znanj in nadaljevanja z jezikovnim usposabljanjem, ki jim bo z odlično organizacijo vodilnih tudi v nadalje omogočeno.

Pripravila: Viktorija Zanoškar iz ekipe SPIN-a

Spremljate nas na FB profilu @SPINusposabljanja.

SPIN-LEK
SPIN utrinek iz nadaljevalnega tečaja angleščine v podjetju Lek Novartis Prevalje, februar 2020