Razvijanje kompetenc prihodnosti za večjo zaposljivost v času trajanja epidemije korona virusa

Projekt SPIN-KRVS omogoča celovito brezplačno podporo zaposlenim, katerih zaposlitev je ogrožena, da razvijajo veščine in kompetence prihodnosti, ki povečujejo zaposljivost in uspešnost zasedbe delovnih mest. V času razglašene epidemije se je pokazalo, da bo naša prihodnost v veliki meri zaznamovana digitalno. Večina dnevnih aktivnosti, ki smo jih lahko pred tem opravljali v živo na terenu se je preselila na online komunikacijo, ki je čez noč postala nujnost in ne le opcija. Tako smo tudi v projektu SPIN-KRVS številne sestanke in aktivnosti preselili v razne e-oblike komunikacije. Skype in Zoom sta postala čez noč naš vsakdan.

V času razglašene epidemije korona virusa so e-oblike usposabljanj na daljavo postale nadvse popularne, saj so tudi v teh težkih časih zagotaljale socialni stik v živo in “na daljavo” ter omogočale pridobivanje novih kompetenc v različnih oblikah. Na našo pobudo smo tudi v projektu SPIN konec aprila 2020 dobili odobreno izvajanje e-usposabljanj, vendar le za čas trajanja epidemije korona virusa. Časa je bilo ravno dovolj, da smo se preizkusili z udeleženci tudi v usposabljanju na daljavo. 

Tako smo 13. 5. 2020 izvedli zaključno ZOOM srečanje z udeleženci nadaljevalnega 20-urnega tečaja nemščine (raven A2/B1).  V nadaljevanju smo izvedli še tri zaključna srečanja preko ZOOM-a z udeleženci osnovnega 60-urnega tečaja angleščine (raven A1). Ugotovili smo, da se tudi tako da izvesti vrhunska usposabljanja, a izziv vsekakor predstavlja dodatna koordinacija z udeleženci in predavatelji, tehnična podpora ter digitalna opremljenost posameznika za udeležbo. Nekateri udeleženci so tako poleg jezikovnih kompetenc usvojili še kakšno digitalno, ki bo vsekakor prišla prav v prihodnje. 

Poti do znanja in kompetenc za zasedbo delovnim mest so s SPIN-om preprosta.

Kontaktirajte nas, da skupaj preverimo možnosti sodelovanja za potrebe razvoja vaše kariere ali nas spremljate na FB profilu @SPINusposabljanja.

Pripravila: mag. Sandra Bera iz ekipe SPIN

Koronavirus je v veliki meri ustavil svet. Z razglasitvijo epidemije v Sloveniji se je naše vsakdanje življenje korenito spremenilo. Z zaprtjem vrtcev, šol in izobraževalnih organizacij pa se je ustavilo tudi gospodarstvo. V projektu SPIN-KRVS smo tako s 16. 3. 2020 preklicali izvedbo kar 26 SPIN usposabljanj, pod posebnimi pogoji so se izvajale le posamične individualne obravnave. Sestanki in komunikacija se je prestavila v digitalni svet, v mesecu maju 2020 pa se je nekaj zaključnih srečanj jezikovnih tečajev SPIN izvedlo kar v e-obliki.

Leave a Comment