Prilagodljivost – nova konkurenčna prednost

Prilagodljivost je nova konkurenčno prednost. Vse hitrejši tempo sprememb je količnik prilagodljivosti (AQ) dvignil med veščine, ki si jih delodajalci sedaj najbolj želijo pri zaposlenih.

Če bi iskali nekaj, kar najbolj zaznamuje sedanji čas, je to brez dvoma negotovost. Dejstvo je, da je prihodnost neznana vsem, toda nekateri posamezniki so uspešni tudi v takšnih razmerah. Kaj je tisto, po čemer se ločijo od večine?

Odgovor na zastavljeno vprašanje je visok količnik prilagodljivosti (AQ). Po definiciji je AQ »zmožnost prilagajanja in uspevanja v okolju sprememb« oziroma »sposobnost prilagajanja kot odziv na nepričakovane spremembe v okolju«. Količnik prilagodljivosti je tako povezan predvsem s psihološko stabilnostjo in odpornostjo na stres.

Vse hitrejši tempo sprememb je AQ dvignil med veščine, ki si jih delodajalci sedaj najbolj želijo pri zaposlenih. V eni od najuglednejših poslovnih revij Harvard Business Review so AQ označili za »novo konkurenčno prednost«, vendar količnik prilagodljivosti sam po sebi ni nič novega. Gre za nekaj, kar je dokazal že Charles Darwin, ko je ugotovil, da skozi evolucijo ne preživijo največji, najhitrejši ali najboljši. Preživijo tisti, ki so se sposobni dovolj hitro prilagoditi novim okoliščinam.

Dobra novica je, da lahko vsak posameznik izboljša svoj AQ, če se tega ustrezno loti, in prav o tem bomo govorili na SPIN e-usposabljanju “Prilagodljivost – nova konkurenčna prednost”, ki ga bo za vas izvedel mag. Franci Kotnik, direktor Savinjsko Šaleške gospodarske zbornice

  • Vsebina: vzgojimo miselnost prilagodljivosti; veščine, ki jih potrebujemo za večjo prilagodljivost;  prilagodljivost v praksi
  • Kdaj? četrtek, 3. 6. 2021 od 17.00 do 20.00
  • Kje? online izvedba > MS Teams
  • Koliko? Brezplačno 🙂
  • Prijave? Ja, obvezne, na ta mail >spin@invel.si  do torka, 1. 6. 2021.

Pot do znanja in kompetenc je s SPIN-om preprosta.