Utrinki iz zaključne konference programa SPIN

V četrtek, 19. maja 2022 je v Kongresnem centru Thermane Laško potekal prvi del programa “Zaključne konference programa SPIN: Pripravljeni na spremembe”. 

Predstavljeni so bili rezultati programa SPIN (Vključevanje oseb, ki so pred izgubo zaposlitve, v ukrepe na trgu dela) vzhodnega in zahodnega partnerstva. V sklopu programa SPIN smo v letih 2019, 2020, 2021 in 2022 več kot 3.100 ljudi v Sloveniji opremili z novimi kompetencami in znanji, da bi lažje prešli v novo zaposlitev ali ohranili trenutno. 

Na konferenci so bili predstavljeni primeri dobrih praks obeh partnerstev in vizija za prihodnost. V sklopu modula B je bila izvedena svetovna kavarna “Zavrtimo se v prihodnost – priložnosti na področju krepitve kompetenc zaposlenih”. Udeleženci konference so lahko soustvarjali prihodnost v treh tematskih sklopih:
1. Promocija vključevanja v vseživljenjsko učenje, Maja Grašič, MDDSZ in Damjan Volf, OSO – KS90;
2. Kompetence prihodnosti in mehke veščine z vidika potreb delodajalca, Anita Hribar, OC IMP Klima d.o.o. in Mitja Tašler, Termoelektrarna Šoštanj d.o.o.;
3. Projekt po vaši meri (kakšen projekt si želite v prihodnosti), dr. Selma Filipančič Jenko, Invel d.o.o.

Program celotne dvodnevne konference: >TUKAJ.

Konferenco sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Evropska Unija EU Skladi.