Izvedena SPIN usposabljanja za večjo zaposljivost – junij 2021

V mesecu juniju 2021 smo v sklopu projekta SPIN (vzhodna kohezijska regija) izvedli številne aktivnosti, ki zaposlenim, katerih zaposlitev je ogrožena, omogočajo pridobivanje dodatnih zanj in kompetenc za večjo zaposljivost na trgu dela.

Projekt SPIN (vzhodna kohezijska regija), ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada osebam, ki so vključene BREZPLAČNO omogočajo dva sklopa aktivnosti, in sicer Razvoj kariere in Razvoj kompetenc. V slednjem so osebe deležne do 100 ur brezplačnih usposabljanj za potrebe razvoja kompetenc.

V okviru sklopa RAZVOJA KARIERE smo v mesecu juniju 2021 izvedli 5 informativnih delavnic od tega 2 v e-obliki in 4 motivacijske delavnice, od tega 1 v e-obliki. V projekt smo vključili odpuščene delavce podjetja Escada ECC, d. o. o. – v stečaju, kot tudi prve odpuščene delavce podjetja Adient Slovenj Gradec, d. o. o., ki so odpuščeni zaradi zaprtja tovarne. Za vse vključene bomo v prihodnjih mesecih pripravili usposablja za pridobitev potrebnih kompetenc in čim hitrejši prehod na nova delovna mesta.

Junija 2021 smo v okviru sklopa RAZVOJ KOMPETENC zaključili kar 26 različnih usposabljanj s 181 osebami. Prevladovala so jezikovna usposabljanja. Zaključili smo dva tečaja slovenščine za tujce, tečaj angleščine in kar tri tečaje nemščine. Izvedli smo šest delovno-procesnih usposabljanj v podjetjih, eno usposabljanje s področja komunikacije (Integriteta pri delu) ter karierno usposabljanje (SPIN akademija). Večji del usposabljanj je potekal na daljavo, v e-obliki. Usposabljanja, ki se izvajajo fizično so se izvedla v skladu s smernicami in priporočili Nacionalnega Inštituta za javno zdravje RS.

Vsebine usposabljanj in izvajalci se prilagodijo potrebam zaposlenih, podjetju in zahtevam delovnega procesa.

Trenuten nabor in aktualna SPIN usposabljanja si lahko pogledate >TUKAJ ali nam sledite na FB profilu @SPINusposabljanja

Pripravila: mag. Sandra Bera iz Ekipe SPIN