zagon spletne tgovine

KLJUČNI PODATKI


Kategorija: kariera in podjetništvo

Način izvedbe: na lokaciji, preko spleta

Trajanje: 9 ur


KONTAKTNI PODATKI

Diana Tašler

tel: 041 666 939 el. pošta: diana.tasler@invel.si

pošljite sporočilo:

diana.tasler@invel.si

IZVEDBA PO NAROČILU


Če želite, da organiziramo izvedbo posebej za vašo organizacijo, pošljite povpraševanje.


Zagon spletne trgovine

Program usposabljanja:

Modul 1: Osnove spletne trgovine

  • Trendi na področju spletne trgovine: Analiza rasti in razvoja e-trgovine v Sloveniji in tujini. Predstavitev prihajajočih trendov in novih tehnologij v spletnem trgovanju. Razumevanje vpliva trendov na potrošniško vedenje in nakupovalne navade.
  • Podjetniški vidiki spletne trgovine: Osnove podjetništva in podjetniškega načrtovanja. Ideja za spletno trgovino: od prepoznavanja do validacije. Analiza konkurence in tržnih niš. Postavitev poslovnega modela za spletno trgovino.
  • Pravni vidiki spletne trgovine: Zakonodaja o e-trgovini v Sloveniji in EU. Splošni pogoji poslovanja in varstvo potrošnikov. Avtorske pravice in zaščita intelektualne lastnine. Varstvo osebnih podatkov (GDPR).

Modul 2: Sestavljanje uspešne spletne trgovine

  • Načrtovanje spletne trgovine: Definiranje ciljev in ciljne publike spletne trgovine. Uporabniška izkušnja in zasnova spletne trgovine. Struktura in navigacija spletne trgovine. Izbira ustrezne platforme za spletno trgovino.
  • Ključni elementi spletne trgovine: Izdelki in storitve: opisi, slike, specifikacije. Način plačila in dostave. Varnost spletnih transakcij. Podpora strankam in vračila blaga. Izbira platforme za spletno trgovino.
  • Digitalni marketing za spletne trgovine: Osnove spletnega marketinga. Trženje na družbenih omrežjih. E-mail marketing.
  • Optimizacija spletne trgovine (SEO): Tehnična optimizacija spletne trgovine. On-page optimizacija. Off-page optimizacija. Analiza ključnih besed in iskalnih trendov.

Modul 3: Od ideje do spletne trgovine

  • Uporaba poslovnega modela CANVAS za spletne trgovine
  • Delavnica: Izdelava načrta za vašo spletno trgovino

 

Cilj usposabljanja:

Usposabljanje je namenjeno vsem, ki želijo osvojiti znanje in veščine za uspešen zagon in upravljanje lastne spletne trgovine. Udeleženci bodo spoznali najnovejše trende v e-trgovini, se naučili osnov podjetniškega razmišljanja in pridobili praktična znanja o postavitvi, trženju in optimizaciji spletne trgovine.

 

Metode dela: predavanje, razprave, delavnice, samostojno delo, študije primerov.TERMINI DELAVNIC


Datum

Naslov

Color

Objavljeno