Filmska videoprodukcija

Image

KLJUČNI PODATKIKONTAKTNI PODATKI

IZVEDBA PO NAROČILU


Če želite, da organiziramo izvedbo posebej za vaš organ, pošljite povpraševanje.

Usposabljanje je primerno za udeležence z osnovnim znanjem uporabe računalniške opreme. Osredotočili se bodo na pridobivanje znanj in veščin s področij pripovedovanja zgodb, projektnega načrtovanja, snemanja z različnimi snemalnimi napravami, digitalne filmske montaže, filmske maske. Usposabljanje zvišuje kompetence posameznika pri obvladovanju video medijev za namene promocije ali ustvarjanja video navodil. Vključitev v usposabljanje nadgrajuje znanja in veščine s področij kreativnega razmišljanja, reševanje kompleksnih problemov, design thinking, timskega dela in prezentiranja. Udeleženci bodo spoznavali delovna okolja, procese, strojno in programsko opremo, ki jih uporablja sodobna digitalna kreativna industrija.

Vsebina:

1. Pripovedovanje zgodb in priprava scenarija  ̶ udeleženci bodo spoznali osnovne zakonitosti pripovedovanja zgodb ter pripravili kratko zgodbo in scenarij.

2. Filmska maska  ̶ udeleženci se seznanijo z umetnostjo filmske maske in pripravijo igralce za snemanje.

3. Snemanje in Green Screen  ̶ udeležencem je predstavljena snemalna tehnika in osnovne zakonitosti uspešnega snemanja na zelenem ozadju z namenom uporabe posebnih učinkov v končnem izdelku. Po svojem scenariju posnamejo načrtovano zgodbo.

4. Obdelava in montaža  ̶ udeležencem je predstavljena tehnologija in osnovne zakonitosti digitalne video obdelave in montaže. Udeleženci zmontirajo zgodbo v pravilnem zaporedju.

5. Animacija in posebni efekt i ̶ udeležencem je predstavljena tehnika zamenjave zelenega ozadja s poljubnimi materiali ter končna obdelava videa z barvno korekcijo.

Končni izdelek je kratek film.

 TERMINI DELAVNIC


marec, 2023


X