3D-ustvarjanje

Image

KLJUČNI PODATKI


 • Projekt

  SPIN

 • Financer

  MDDSZEM, ESS, JŠRIP RS

 • Kategorija

  VIDEOPRODUKCIJA

 • Predpogoj

  ZAPOSLITEV

 • Način izvedbe

  NA LOKACIJI, PREKO SPLETA

 • Trajanje

  20 šolskih ur, tri srečanja (8 ur + 6 ur + 6 ur)


KONTAKTNI PODATKI

mag. Sandra Bera

tel: 064 250 056 el. pošta: sandra.bera@invel.si

el. pošta

sandra.bera@invel.si

pošljite sporočilo

IZVEDBA PO NAROČILU


Če želite, da organiziramo izvedbo posebej za vaš organ, pošljite povpraševanje.

pošljite povprašanje

Usposabljanje je primerno za udeležence z osnovnim znanjem uporabe računalniške opreme. Sodelovanje nadgrajuje znanja in veščine s področij računalniško generirane grafike, kreativnega razmišljanja, reševanja kompleksnih problemov, design thinking-a, agilnega prototipiranja, timskega dela in prezentiranja. Udeleženci bodo spoznavali delovna okolja, procese, strojno in programsko opremo, ki jih uporablja sodobna digitalna kreativna industrija.

Izvedba: skupinska, od 8 do 20 udeležencev

Trajanje: 20 šolskih ur, tri srečanja (8 ur + 6 ur + 6 ur)

Vsebina:

1. 3D-skeniranje ̶ udeleženci bodo spoznali najnovejšo tehniko 3D-skeniranja manjših objektov in to tehniko uporabili za zajem 3D-modela soudeleženca.

2. 2D-risba v perspektivi ̶ osnove 2D-risanja v Adobe Illustrator programu za vektorsko grafiko. Pripravili bodo skico ali načrt, ki bo služil za referenco pri 3D-modeliranju.

3. 3D-modeliranje̶̶ ̶ na podlagi 2D-skic bodo z osnovnimi tehnikami 3D-modeliranja oblikovali pripomočke, ki jih bodo uporabili v končni animaciji.

4. Animacija ̶ 3D-model skeniranega soudeleženca bodo opremili s pripomočki, ki so jih sami zmodelirali. Človeški figuri bodo določili animacijsko okostje in v knjižnici poiskali načine gibanja za svojega avatarja.

Končni izdelek je animacija.

Predavatelj/izvajalec: Erik Kapfer, 20 let profesionalnih izkušenj iz filmske industrije in Miha Cojhter, magister računalniških znanosti | Vzorčno mesto/AZ Ljudska univerza Velenje

 

 TERMINI DELAVNIC


julij, 2022


X